DOLAR
32,4150
EURO
34,8024
ALTIN
2.404,36
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Avrupa’nın en büyük toplu mezarı bulundu

Antalya Bilet…

Avrupa’nın en büyük toplu mezarı bulundu
REKLAM ALANI
12.03.2024 10:01
0
A+
A-

Avrupa'nın en büyük toplu mezarı bulundu

Almanya’da keşfedilen bin 500 kadar kişinin gömüldüğü dev veba mezarı, Avrupa’da şimdiye kadar görülen en büyük toplu mezar alanı olabilir.

Bilim insanları Avrupa’nın en büyük toplu mezar yerini ortaya çıkarmış olabilir. Almanya’nın Nürnberg kentindeki alanda, Avrupa nüfusunun yüzde 60’ını öldüren hıyarcıklı vebadan ölen en az 1000 kişinin cesedi bulunuyor. Ulusal açıdan önemli bir keşif olarak nitelendiren uzmanlar, cesetlerin 17. yüzyılın ilk yarısında acımasız bir “hıyarcıklı veba” dalgasının ardından gömüldüğünü düşünüyor. Bu durumdan etkilenenler, yüksek ateş, titreme, kusma, baş ağrısı, deliryum ve süpüratif hıyarcıklar çıkarmalarının ardından hızlı ve korkunç bir şekilde öldü.In Terra Veritas Arkeoloji

CENAZELER SIKIŞTIRILARAK GÖMÜLDÜ

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Nürnberg Miras Koruma Dairesi’nden Melanie Langbein, her biri yüzlerce ceset içeren sekiz veba çukurunun tespit edildiğini söyledi. Bazı insanlar gömüldüğünde giysiler içinde ya da kumaşlara sarılıydı ancak genellikle mezar alanına sıkıştırılmışlardı. Bu da ölümcül hastalıktan kaynaklanan yüksek ölüm oranının bir yansıması. Cenazeler, Nürnberg’de yeni bir huzurevi inşaatı öncesinde yapılan kazılar sırasında ortaya çıkarıldı.

In Terra Veritas Arkeoloji

2 BİNDEN FAZLA İSKELET OLABİLİR

Uzmanlar burada 2 bin kadar, hatta daha fazla iskelet olabileceğini düşünüyor. Kazıyı yürüten arkeolog Julian Decker, “Bu alanda mezarların olduğunu varsayacak hiçbir belirti yoktu. Ben kişisel olarak sayının 2 bin veya daha fazla olmasını bekliyorum, bu da burayı Avrupa’nın en büyük toplu mezarı yapıyor” diye konuştu. Veba salgınları 1300’lerden 1900’lere kadar üç dalga halinde dünyayı vurdu ve milyonlarca insanı öldürdü.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI