DOLAR
32,2589
EURO
34,7879
ALTIN
2.405,70
BIST
10.328,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Tam güneş tutulması ne zaman? Türkiye’den izlenecek mi? (2024 gök olayları takvimi)

Antalya Bilet…

Tam güneş tutulması ne zaman? Türkiye’den izlenecek mi? (2024 gök olayları takvimi)
REKLAM ALANI
17.03.2024 12:55
0
A+
A-

Tam güneş tutulması ne zaman? Türkiye'den izlenecek mi? (2024 gök olayları takvimi)

Tam güneş tutulmasının ne zaman meydana geleceği, gök olaylarına karşı ilgili duyan ve merak eden kişiler tarafından sorgulanıyor. 2024 yılı gök olayları takvimine göre, Ay’ın Güneş’in yüzünü tamamen kapattığı tam güneş tutulması bu yıl gerçekleşecek. Sosyal medyada birçok kişi ise tam güneş tutulmasının Türkiye’den izlenip izlenemeyeceğini araştırıyor. Peki, tam güneş tutulması ne zaman? Türkiye’den izlenecek mi?

2024 yılı tam güneş tutulması tarihi, gök olaylarını yakından takip eden vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. 2021 yılından bu yana ilk kez meydana gelecek olan tam güneş tutulması, Meksika’dan başlayarak kıtayı tamamen tarayacak. Peki, tam güneş tutulması ne zaman? Türkiye’den izlenecek mi?
2024 yılı gök olayları takvimine göre, tam güneş tutulmasının meydana geleceği tarih belli oldu.Buna göre; Ay’ın Güneş’in yüzünü tamamen kapattığı tam güneş tutulması 8 Nisan’da gerçekleşecek.Bu, Aralık 2021’den bu yana dünyanın herhangi bir yerinde görülebilen ilk tam güneş tutulması ve Ağustos 2017’den bu yana da ABD’den görülen ilk güneş tutulması olacak.
Uzmanlar, tam güneş tutulmasının 8 Nisan öğleden sonranın erken saatlerinden itibaren izlenebileceğini söylediler.Tutulma kıtayı baştan başa tarayacak, Meksika’dan başlayıp Teksas’a doğru ilerleyerek New England’a ulaşacak ve Kanada’da sona erecek.
Güneş tutulması bu sene Türkiye’den gözlemlenemeyecek.Tutulma 4 dakika 28 saniyeyle bir önceki tutulmadan iki dakika daha uzun sürecek.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI