DOLAR
32,4500
EURO
34,6460
ALTIN
2.392,91
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
26°C
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

World Central Kitchen saldırısı: İsrail “vahim hata” dedi, iki subay görevden alındı

Antalya Bilet…

World Central Kitchen saldırısı: İsrail “vahim hata” dedi, iki subay görevden alındı
REKLAM ALANI
05.04.2024 13:54
0
A+
A-

İsrail ordusu World Central Kitchen’a bağlı 7 yardım görevlisini öldürdüğü saldırıda, Hamas tetikçisini” hedef aldığını savundu. Saldırıya ilişkin bir dizi “vahim hata” yaptığını kabul eden orduda iki subay görevden alındı, üst düzey komutanlara da kınama cezası verildi.

İsrail ordusu World Central Kitchen’a bağlı 7 yardım görevlisini öldürdüğü saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Gazze’deki saldırıda bir “Hamas tetikçisini” hedef aldığını savunan İsrail ordusu, bir dizi “vahim hata” yaptığını kabul etti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Reuters’ın bildirdiğine göre saldırı ile ilgili İsrail’de yürütülen bir soruşturmada, ordunun ciddi hatalar ve prosedür ihlalleri yaptığı tespit edildi ve bunun sonucunda iki subay görevden alındı, üst düzey komutanlar da resmi olarak kınandı. Ordu tarafından yapılan açıklamada, “Yardım araçlarına yönelik saldırı, yanlış tanımlama, karar verme hataları ve Standart Operasyon Prosedürlerine aykırı bir saldırı nedeniyle ciddi bir hatadan kaynaklanan vahim bir hatadır” denildi. Albay rütbesindeki bir tugay kurmay başkanı ile binbaşı rütbesindeki bir tugay ateş destek subayının görevden alındığı ve aralarında Güney Komutanlığı’nın başındaki generalin de bulunduğu üst düzey subaylara resmi kınama cezaları verildiği belirtildi.

1 Nisan’da meydana gelen saldırı, İsrail’e yönelik uluslararası tepkilere yol açtı.

Kurbanların üç araç arasında canlarını kurtarmak için koşarken bir İsrail insansız hava aracı tarafından dört dakika içinde gerçekleştirilen üç hava saldırısında öldürüldükleri belirtildi.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI