DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
24°C

Boşandıktan sonra yolsuzluğu ifşa etti: Macaristan’da 100 binler sokakta!

Antalya Bilet…

Boşandıktan sonra yolsuzluğu ifşa etti: Macaristan’da 100 binler sokakta!
REKLAM ALANI
07.04.2024 12:54
0
A+
A-

Boşandıktan sonra yolsuzluğu ifşa etti: Macaristan'da 100 binler sokakta!

Macaristan’da hükümet karşıtı yaklaşık 100 bin kişi sokağa çıktı. Protestoya Macar siyasetinde muhalefetin yükselen yıldızı olarak gösterilen Peter Magyar önderlik etti. Magyar, Adalet Bakanı olan eski eşiyle arasında geçen ve hükümet içindeki bir yolsuzluğu ifşa eden bir ses kaydı paylaştı. Bu ses kaydı Macaristan kamuoyunda büyük ses getirdi ve protestolar başladı.

43 yaşındaki Macar muhalif siyasetçi Peter Magyar liderliğinde toplanan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban muhalifi 100 bin kişi sokağa çıktı. “Korkmuyoruz” ve “Orban istifa” sloganları atarak yürüdü.
Magyar, Macaristan’ın 60 yaşındaki mevcut Başbakanı Viktor Orban’ın yerine geçerek yeni bir dönem başlatmayı hedefliyor.
Peter Magyar, 14 senelik iktidarıyla Avrupa Birliği Ülkeleri liderleri arasında en uzun süredir başbakanlık koltuğunda oturan Orban’a karşı ortaya çıktı.
Eski bir diplomat ve avukat olan Magyar, bir dönem Macaristan siyasetinin önemli figürlerinden eski Adalet Bakanı Judit Varga’yla evliydi.
Boşandıktan sonra Adalet Bakanı olan eski eşiyle arasında geçen ve hükümet içindeki bir yolsuzluğu ifşa eden bir ses kaydı paylaştı. Bu ses kaydı Macaristan kamuoyunda büyük ses getirdi ve protestolar başladı.
Bu protestolarla yükselişe geçen ivmeyi kullanmak isteyen Magyar ülkeyi birleştirerek Orban’a karşı yeni bir muhalif hareket başlatmayı hedefliyor. Bu amaçla çıktığı yolda çok yakında yeni bir siyasi parti kuracağını açıkladı
Ancak siyasi analistler Orban’ı koltuğundan etmek için yola çıkan Magyar’ın uzun dönemde nasıl bir etkisinin olacağıyla ilgili şimdiden öngörüde bulunmanın zor olduğunu söylüyorYapılan son anketlere göre Magyar partisini kurduğunda yüzde 11 ile 15 arasında bir oy potansiyeline sahip. Yani ülkenin en yüksek oy alan 3. partisi olabilir.
Öte yandan Macaristan Başbakanı Victor Orban 14 yıllık iktidarının en zor günlerini yaşıyor. Orban Geçtiğimiz Şubat ayında çocuk tacizinden hüküm giyen bir kişi için yetkisini kullanarak af kararı vermiş ve hapisten çıkmasını sağlamıştı.Bu olay Macaristan halkında büyük öfkeye yol açmış öfke sokağa taşarak protesto gösterilerine dönüşmüştü.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI