DOLAR
32,3803
EURO
34,7859
ALTIN
2.396,81
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

UNICEF: Yıllardır Gazze’deyiz, hiçbir yere gitmiyoruz

Antalya Bilet…

UNICEF: Yıllardır Gazze’deyiz, hiçbir yere gitmiyoruz
REKLAM ALANI
08.04.2024 17:46
0
A+
A-

UNICEF: Yıllardır Gazze'deyiz, hiçbir yere gitmiyoruz

UNICEF sözcüsü Tess Duncan, Birleşmiş Milletler kuruluşlarının, 1 Nisan’daki saldırıdan sonra Gazze’deki operasyonlarını 48 saat askıya aldığını ancak şimdi tam kapasiteyle çalıştıklarını belirtti. Duncan, “Çatışmalar sırasında da silahlar sessizleştiğinde de burada kalacağız ve nihayet barış olduğunda Gazze’nin çocuklarının yeniden inşasına yardım edeceğiz” dedi.

İsrail’in yardım kuruluşu World Central Kitchen’ın yardım konvoyuna yönelik saldırısının ardından askıya alınan çalışmalar tam kapasite devam ediyor.

Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuşan Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Ajansı (UNICEF) sözcüsü Tess Duncan, UNICEF ve diğer BM kuruluşlarının, 1 Nisan’daki saldırıdan sonra Gazze’deki operasyonlarını 48 saat askıya aldığını ancak şimdi tam kapasiteyle çalıştıklarını belirtti.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Refah’ta açıklama yapan Duncan, “Yıllardır Gazze’deyiz ve hiçbir yere gitmiyoruz, Çatışmalar sırasında burada kalacağız, silahlar sessizleştiğinde burada kalacağız ve nihayet barış olduğunda Gazze’nin çocuklarının yeniden inşasına yardım edeceğiz” diye konuştu. Duncan, “Ancak, tabii ki, güvenli değilse bunu yapamayız. Bu yüzden İsrail’den, eğer bir göreve gidersek öldürülmeyeceğimizin garantisini istiyoruz” diye ekledi.

Duncan ayrıcan Gazze’nin sağlık tesislerinin, hasta, yaralı ve kötü beslenmiş çocukları tedavi etmeye çalışırken hala ciddi şekilde yetersiz olduğunu söyledi. UNICEF sözcüsü şöyle konuştu: “Son beş günde dört hastaneyi ziyaret ettim ve size kaynakların ve personel eksikliğinin etkisinden her tıbbi direktörün bana bahsettiğini söyleyebilirim. Kapasitelerinin dört katıyla çalışıyorlar. Çocuklar enfeksiyonlardan ölüyor. Çocuklar yetersiz beslenmeden ölüyor. Yeterince personel ve kaynak yok. Bu yüzden bu yardımı aceleyle göndermemiz gerekiyor ve bu yüzden ateşkese ihtiyacımız var.” 

Antalya Bilet

REKLAM ALANI