DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

UBS’ten Fed beklentisi: Faiz artırımına geri dönebilir

Antalya Bilet…

UBS’ten Fed beklentisi: Faiz artırımına geri dönebilir
REKLAM ALANI
16.04.2024 08:47
0
A+
A-

UBS'ten Fed beklentisi: Faiz artırımına geri dönebilir

İsviçre merkezli UBS bankası stratejistlerine göre, ABD büyümesi ve yapışkan enflasyonun Fed’in faiz oranlarını düşürmek yerine artırım yapma ihtimalini artırıyor.

İsviçre bankacılık devi UBS stratejistlerine göre, güçlü ABD büyümesi ve yapışkan enflasyonun birleşimi, Fed’in faiz oranlarını düşürmek yerine artırım yapma ihtimalini artırıyor ve bu da borçlanma maliyetlerini gelecek yıl yüzde 6,5’e kadar çıkarıyor. Bankanın temel senaryosu bu yıl iki faiz indirimi yönünde olsa da, UBS artık enflasyonun Fed’in hedefine gerilemeyeceği, bunun da faiz artırımlarına dönüşe yol açacağı ve tahvil ve hisse senetlerinde derin bir satış dalgasına yol açacağı ihtimalinin arttığını görüyor. Piyasalar, son ABD verilerinin dünyanın en büyük ekonomisinde şaşırtıcı bir güç göstermesinin ardından politika gevşemesi yönündeki tahminleri azalttı.

UBS, bu yıl ABD’de 275 baz puanlık indirim için agresif görüşünü şimdiden yumuşatarak sadece 50 baz puanlık indirim öngörüyor.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Antalya Bilet

REKLAM ALANI