DOLAR
32,4151
EURO
34,8070
ALTIN
2.419,64
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
25°C

Filistin’den FIFA’ya çağrı: “İsrail’in üyeliğini sonlandırın”

Antalya Bilet…

Filistin’den FIFA’ya çağrı: “İsrail’in üyeliğini sonlandırın”
REKLAM ALANI
18.04.2024 15:53
0
A+
A-

Filistin Futbol Federasyonu, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaptığı insan hakları ihlallerinden dolayı FIFA’ya İsrail Futbol Federasyonu’nun üyeliğinin sonlandırılması çağrısında bulundu.

Filistin Futbol Federasyonu (PFA), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğine (FIFA), İsrail’in Gazze Şeridi’nde yaptığı insan hakları ihlalleri nedeniyle İsrail Futbol Federasyonunun, Zürih merkezli kuruluştan atılması için çağrı yaptı. PFA, FIFA’ya ilettiği yazılı başvuruda, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in düzenlediği saldırıların yol açtığı insan hakları ihlalleri ile İsrail liginde yaşanan ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle İsrail Futbol Federasyonunun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etti. “İsrail işgal güçleri tarafından toplama kampına dönüştürülen tarihi El-Yermuk Stadyumu da dahil olmak üzere Gazze’deki tüm futbol altyapısı ya tahrip edildi ya da ciddi şekilde hasar gördü” ifadesini kullanan PFA, söz konusu tahribatın birden fazla uluslararası kuruluş tarafından da belgelendiğinin altını çizdi.

“TÜZÜK KURALLARINI İHLAL EDİYOR”

YAZI ARASI REKLAM ALANI

İsrail Futbol Federasyonunun kendi liginde ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı belirtilen başvuruda, söz konusu durumun “FIFA tüzüğünün 3. maddesinin doğrudan ihlali anlamına geldiği” kaydedildi. PFA, İsrail Futbol Federasyonu yetkililerinin “Gazze’deki soykırıma güçlü destek olduğunu gösteren” sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra, Maccabi Netanya kulübünün bir Facebook gönderisi de dahil, İsrailli bazı futbol yöneticileri ve kulüplerinin sosyal medya paylaşımlarını da örnek olarak gösterdi. Ayrıca, PFA, İsrail ligindeki Beitar Jerusalem kulübünün taraftarlarının, İsrail’in “en ırkçı takımı” olduklarını “gururla” dile getirdiğini ve ligdeki diğer Arap futbolculara yönelik “terörist” gibi hakaretlerde bulunduklarını ifade etti.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI