DOLAR
32,3634
EURO
34,6830
ALTIN
2.390,69
BIST
10.167,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Kesme altın satışı yasaklanıyor mu? Kuyumcular Odası’ndan açıklama

Antalya Bilet…

Kesme altın satışı yasaklanıyor mu? Kuyumcular Odası’ndan açıklama
REKLAM ALANI
18.04.2024 16:36
0
A+
A-

Kesme altın satışı yasaklanıyor mu? Kuyumcular Odası'ndan açıklama

Kuyumcuların artık kesme altın alım-satımı yapmayacağı iddia edilmişti. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Atayık, Darphane ile görüştüklerini ve bu haberin doğruyu yansıtmadığını açıkladı.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, kuyumcuların kesme altın alımı ve satımı yapmayacağına dair haberlerin doğru olmadığını bildirdi. Atayık, bazı yayın organlarında yer alan “81 ildeki kuyumcuların kesme altın alım ve satımı yapmama kararı aldı” şeklindeki haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Üzerinde, üretici rafineri ve kuyumcu firmasına ait isim veya logo, ayar ve taklit edilemeyen özel güvenlik desenleri bulunan çekili has/çekme altınların alınıp satılmasında bir kısıtlama olmadığını belirten Atayık, “Altın fiyatlarının yüksek seyrettiği, yaşadığımız böyle bir dönemde bu türden kaynağı belirtilmeden paylaşılan haberlere itibar edilmemesi, itidalli davranılması önem arz etmektedir.” değerlendirmesini yaptı. Atayık, şunları kaydetti: “Konuya ilişkin olarak yapılan araştırma sonucunda bu haberin, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünün ‘Kıymetli Maden Takip Sistemi’ projesinden hareketle yazıldığı, ancak eksik bilgi nedeniyle böyle bir yanlış algıya yol açtığı düşünülmektedir. Darphane Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmelerde bu haberin doğruyu yansıtmadığı, çekili altınların kıymetli maden takip sisteminin dışında olduğu bilgisine ulaşılmıştır.”

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI