DOLAR
32,3719
EURO
34,6959
ALTIN
2.391,33
BIST
10.164,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
29°C
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
25°C

Rönesans Rezidans’ın davası başladı: “Yan yattı, çökme olmadı”

Antalya Bilet…

Rönesans Rezidans’ın davası başladı: “Yan yattı, çökme olmadı”
REKLAM ALANI
18.04.2024 16:36
0
A+
A-

Hatay’da “Cennetten bir köşe” sloganıyla satılan Rönesans Rezidans, depremde 269 kişiye mezar olmuştu. Davada 4’ü tutuklu 8 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu müteahhitin “Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı.” savunması tepki çekti. Sanıklar için 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

“Cennetten bir köşe” denilerek satılan Hatay’daki rezidans 6 Şubat depremlerinde yan yatarak yerle bir oldu.
Rönesans Rezidans’ta Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut, milli hentbolcu Cemal Kütahya’nın da aralarında olduğu resmi rakamlara göre 269 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı.
Yıkımın ardından müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, yapı denetim şirketinin yetkilisi Mehmet Haşim Eraslan, yapı denetim şirketinin müdürü ve şirket ortaklarından Bülent Seküçoğlu ile kontrol elemanı Önder Artun “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan tutuklandı.
Yapı denetim şirketinin yetkililerinden A.K., inşaat teknikeri İ.D. ve şantiye şefi B.M. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Firar eden müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun’un kardeşi ve rezidansın statik proje sorumlusu, şantiye şefi ve şirket ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun ise kırmızı bültenle aranıyor.
Haklarında 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istenen 4’ü tutuklu, 1’i firari, 8 sanığın yargılanmasına Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.
Duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Haşim Eraslan, Bülent Seküçoğlu ile Önder Artun katılırken müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi. Sanıkların kimlik tespitinin ardından iddialarla ilgili savunmalarına başlandı.
İddianamede yer alan rezidansın yapımındaki kusurlar sanıklara da soruldu.
Tutuklu müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, “Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı.” diyerek kendini savundu.
Mahkeme heyeti, 15 katlı binanın deprem yönetmeliği esaslarına uymadığına ve binanın arkaya doğru devrildiğine dikkat çekti.
Sanık Coşkun bunun üzerine “Böyle bir depremde yan yatmasına rağmen bina dağılmadı, iskeleti sağlam kaldı. Bu, binanın sağlam yapıldığının göstergesi.” dedi.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI