DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Az Bulutlu
24°C
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
24°C

ABD’de öğrenci protestoları büyüyor: Netanyahu’dan öğrencilere tepki

Antalya Bilet…

ABD’de öğrenci protestoları büyüyor: Netanyahu’dan öğrencilere tepki
REKLAM ALANI
25.04.2024 05:53
0
A+
A-

ABD'de öğrenci protestoları büyüyor: Netanyahu'dan öğrencilere tepki

Amerika Birleşik Devletleri’nde İsrail karşıtı öğrenci protestoları büyüyor. Columbia Üniversitesi’nde başlayan gösteriler, birçok üniversiteye yayıldı. Teksas’ta polisin öğrencilere müdahalesi sert oldu. Amerikan yönetimi ise “Nefret söylemi durmalı” açıklaması yaparken, Temsilciler Meclisi Başkanı öğrencilere “Sınıflara dönün” çağrısı yaptı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise protestolara tepki gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Filistin yanlısı öğrenci protestoları devam ediyor. 
New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde başlayan protesto gösterileri birçok üniversiteye yayıldı.
Teksas Üniversitesi’nde Filistin Dayanışma Komitesi bir gösteri planladı.
İsrail’in Gazze operasyonunu ve Filistinli sivillere yönelik eylemlerini protesto eden 200 kadar öğrenci, öğlen saatlerinde Teksas Üniversitesi Austin yerleşkesinde toplanmaya başladı.
Polis ilk aşamada, grubu yönlendirdiğini iddia ettiği 17 kişiyi gözaltına aldı.
Bu sırada atlı birliklerin de dahil olduğu güvenlik güçleri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı.
Beyaz Saray gösterilere ilişkin yapılan açıklamada, Başkan Joe Biden’ın ifade özgürlüğünden yana olduğu belirtildi. Ancak öğrencilerin ve toplumların kendilerini güvende hissetmeleri gerektiği ifade edildi. “Yahudi karşıtı bir söylem gördüğümüzde buna karşı durmalıyız” denildi.
Temsilciler Meclisi Mike Johnson da Columbia Üniversitesi’ndeydi. “Sınıfa dönün ve bu saçmalığa bir son verin” açıklamasını yaptı. Yahudi karşıtlığının üniversitelerde yayıldığını savundu. Johnson’ın konuşmasını yaptığı sırada Filistin yanlısı sloganlar atıldığı duyuldu.
ABD’nin Columbia Üniversitesi’ndeki Yahudi öğrenciler, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson’ı yalanlayarak, Filistin destekçisi protestoların antisemitik bir tehdit oluşturmadığını söyledi.
Öğrenciler, “Kampüste çok fazla antisemitizmle karşılaştığını iddia eden öğrenciler, İsrail karşıtlığıyla, Yahudi karşıtlığını birbirine karıştırıyorlar.” diye konuştu.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da protestolara ilişkin konuştu. Öğrencileri, yahudi öğrencilere ve yahudi öğretim üyelerine saldırmakla suçlayan Netanyahu “Protestoların durdurulması için daha fazlası yapılmalı.” dedi.
İsrail’in “haksız yere soykırımla suçlandığını” öne süren Netanyahu, “antisemitik” olduğunu ileri sürdüğü gösterilere karşı herkesin tepki göstermesi gerektiğini belirtti.

Antalya Bilet

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI