DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Açık
27°C
Antalya
27°C
Açık
Pazartesi Açık
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Haiti’de çete şiddeti: Başbakan Ariel Henry istifa etti

Antalya Bilet…

Haiti’de çete şiddeti: Başbakan Ariel Henry istifa etti
REKLAM ALANI
25.04.2024 17:16
0
A+
A-

Haiti'de çete şiddeti: Başbakan Ariel Henry istifa etti

Ariel Henry, Haiti başbakanlığından istifa ederek yeni kurulacak bir hükümetin önünü açtı. Henry, istifasını Los Angeles’ta imzalanan 24 Nisan tarihli bir mektupta sundu. Henry’nin istifası Haiti için yeni bir başbakan ve kabinenin seçilmesiyle görevli bir konseyin yemin edeceği gün ofisi tarafından açıklandı.

Başbakan Ariel Henry’nin ofisi bugün resmi olarak istifasını açıkladı. İstifa eden başbakan Ariel Henry’nin yerine Ekonomi ve Maliye Bakanı Patrick Boisvert geçici olarak atandı.

Haiti’nin başkenti Pot-au-Prince’i kasıp kavuran şiddetin arkasındaki çete lideri Jimmy “Barbecue” Chérizier, uzun zamandır Haiti başbakanı Ariel Henry’nin istifasını istiyordu.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Hapishaneden binlerce mahkumun kaçmasına yol açan çete lideri Barbecue, 6 Mart’taki açıklamasında, Başbakan Henry’nin istifa etmemesi durumunda, “Haiti, ya herkes için cennet ya da herkes için cehennem olur” ifadesini kullanmıştı. Henry, söz konusu çete saldırıları sırasında, Haiti’ye Kenya liderliğinde çok uluslu bir güvenlik gücü gönderilmesini değerlendirmek için Nairobi’de bulunuyordu. Karayip liderleri ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in de bulunduğu yetkililerin Haiti’nin giderek büyüyen krizini durduracak bir çözümü acilen görüşmek üzere Jamaika’da bir araya gelmişti. Burada Henry’nin istifası görüşülmüştü.

Bugün Haiti için yeni bir başbakan ve kabinenin seçilmesiyle görevli bir konsey yemin edecek.

Yedisinin oylama yetkisine sahip olduğu dokuz üyeli konseyin aynı zamanda yeni Kabine’nin gündeminin belirlenmesine de yardımcı olması bekleniyor.

Ayrıca, seçimlerin yapılabilmesi için gerekli olan geçici bir seçim komisyonu atayacak ve bir milli güvenlik kurulu kuracak.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI