DOLAR
32,4953
EURO
34,7222
ALTIN
2.407,47
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya
Parçalı Bulutlu
25°C
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C

Brezilya lideri Lula’dan İsrail’in Gazze saldırılarına “Hitler” tepkisi

Antalya Bilet…

Brezilya lideri Lula’dan İsrail’in Gazze saldırılarına “Hitler” tepkisi
REKLAM ALANI
18.02.2024 17:07
0
A+
A-

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, İsrail’i Gazze’de soykırım yapmakla suçladı. Lula, “Bu, askerlerin askerlere karşı savaşı değil. Bu, son derece hazırlıklı bir ordu ile kadınlar ve çocuklar arasındaki bir savaş” diye konuştu. İsrail Dışişleri Bakanlığı ise Brezilya büyükelçisini kınayacaklarını açıkladı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Afrika Birliği zirvesine katılmak üzere gittiği Addis Ababa’da gazetecilere açıklama yaptı.

İsrail’i Gazze Şeridi’nde Filistinli sivillere karşı “soykırım” yapmakla suçlayan Lula da Silva, Tel Aviv’in eylemlerini “Adolf Hitler’in Yahudileri yok etme kampanyasıyla” karşılaştırdı.

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Lula, “Gazze Şeridi’nde yaşananlar bir savaş değil, soykırımdır. Bu, askerlerin askerlere karşı savaşı değil. Bu, son derece hazırlıklı bir ordu ile kadınlar ve çocuklar arasındaki bir savaş” dedi. Gazze Şeridi’nde Filistin halkı ile yaşananların, tarihin başka hiçbir anında yaşanmadığını söyleyen solcu lider, “Aslında oldu: Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde” diye ekledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Brezilya büyükelçisinin kınanacağı duyuruldu. 78 yaşındaki lider, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırıyı da  “terörist” bir eylem olarak kınamıştı. Ancak o zamandan bu yana İsrail’in misilleme niteliğindeki askeri harekatını yüksek sesle eleştirmeye başladı.

Antalya Bilet

REKLAM ALANI